Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ/ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο ΓΡΑΜΜΟ

Την Κυριακή, 30 Αυγ 2015, με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, εορτάσθηκε και φέτος, η 66η επέτειος των μαχών Βιτσίου και Γράμμου, εναντίων των ξενοκινήτων κομμουνιστοσυμμοριτών της περιόδου 1946 – 1949.
          Στο Γράμμο, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο χωριό Βούρμπιανη με  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βούρμπιανης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα.
          Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Βούρμπιανης υπέρ
των πεσόντων στις εν λόγω μάχες, Αξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Χωροφυλακής, προσκλητήριο πεσόντων, ενός λεπτού σιγή και προσευχή.
Χαιρετισμοί απευθύνθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ιωαννίνων, Αντιστράτηγο  ε.α. κ. Κωστούλα Δημήτριο, από τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγο ε.α. κ. Ροζή Βασίλειο, και από τον Ευρωβουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή», Αντιστράτηγο ε.α. κ. Επιτήδειο Γεώργιο .
Ο πανηγυρικός, εκφωνήθηκε από τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Νικόπουλο Σταύρο ο οποίος αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα της εποχής τονίζοντας μεταξύ άλλων και το ότι το μνημόσυνο αυτό, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση «εορτή μίσους» αλλά ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ηρωικούς πεσόντες.
Ο κύκλος των ομιλιών, έκλεισε  με εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα.
Η τελετή   περατώθηκε με καταθέσεις στεφάνων .

          Η όλη εκδήλωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.